DEMOKKE1_20.jpg

Over De Mokke…

We proberen zoveel mogelijk onze verantwoordelijkheid op te nemen door zo (zoog)dierenvrij mogelijk te werken, met zo ecologisch mogelijke verpakkingen, zo lokaal mogelijk en zo menselijk mogelijk. Omdat we hierin geloven. We hopen dat jullie ons concept kunnen smaken en tips zijn altijd welkom. Jan en Shanti

Onze koffie komt deels van Koffie Mortier, een lokale brander uit Sint-Amandsberg, op 1km van hier. Pieter neemt het branden heel serieus en gaat voor perfectie.

Het andere deel koffie komt van Vandekerckhove, al 160 jaar en 5de generatie koffiebrander in Gent, op 2km van hier.

De taarten worden gebakken door middelbare-school-genote van Shanti, Laura, die met Lauretta and the Nightingale op 850m van ons heerlijke taarten creëert. 

Onze ijsjes zijn bio, handgemaakt en boordevol fruit met enkel wat kruiden en rietsuikersiroop erbij. Een explosie van kleur en smaak zonder schuldgevoel. En ook seizoensgebonden, want ik de winter gaan ze even in winterslaap en komen er warme dessertjes in de plaats.

We zijn deels een take-away zaak, maar we hechten er belang aan dat onze verpakkingen zo ecologisch verantwoord mogelijk zijn. Zelfs diegene die er niet zo uitzien, zoals een smoothiebeker, zijn het wel. 

foto4.jpg

Ons dagelijks brood komt van Compaan, een sociale (jongeren en (langdurig) werklozen) biobakkerij wat verder op de Antwerpsesteenweg.

We zijn heel blij de soepen van Soup’r te mogen serveren, omdat we dit al jaren de beste soepen van Gent vinden. Gemaakt op 2km van hier. Heerlijk.

Voor het merendeel van de warme bereidingen zorgt Shanti haar schoonzus Ann, die met Lekker Ann’ders voor een kleurrijke, gevarieerde, gezonde en heel smaakvolle keuken staat. 

Vegamuze zorgt voorhet koude buffet. Eveline kookt met zoveel mogelijk groenten en fruit, verrast met heerlijke combinaties en gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Laat je verrassen.

foto5.jpg

Robinetto is een Gentse start-up met de ambitie om duurzaamheid te stimuleren. Dit door leidingwater op de juiste manier te tappen (al dan niet met bruis) en zo voor minder transport-, koeling- en energieverbruik te zorgen.

Voeg hier de bijna volledig biologische artisanale, kunstmatige kleur- en smaakstofvrije siropen van Saru Soda aan toe en je hebt een product om trots op te zijn.

Na 2 jaar brouwen vonden ze dat brouwsel nr 13 er boenk op zat en zo was de 100% artisanale pils, ongefilterd en niet gepasteuriseerd, gemaakt van Belgische hop en gerst, water en wat gist geboren. De bezieler van Pils 13 is van Sint-Amandsberg, en brouwt zijn specialiteitsbiertjes op Dok, op 2km van De Mokke.

Vriend en buurman van Shanti en Maarten, Benoit, die op 100m van De Mokke woont, maakt samen met Kristof het lekkere bier Crabbelaer

Het alcoholvrije bier Energibajer wordt in Lochristi gebrouwen en bewijst dat alcoholvrij ook heel lekker kan zijn.

Yügen Kombucha bevindt zich op 2km van ons en werd opgericht door enkele Gentse vrienden. Met hun gefermenteerde dranken, willen ze iets wilds en probiotisch, vol smaak en natuurlijke ingrediënten aanbieden. Geen compromissen. Enkel de beste kwaliteit voor een topproduct om van te genieten.

Callas Confituur werd tot voor kort op minder dan een kilometer (nu ook maar op 5km) van bij ons gemaakt door Karen, die op missie is om de lekkerste confituur aan te bieden.Hiervoor werkt ze met verse producten, zo weinig mogelijk toegevoegde suikers en originele recepten om tot heerlijke smaken te komen.

Onze wijnen halen we bij het Wijnhuis, een mooie zaak op 1km van De Mokke. 

Architect: Seger Delmulle @DelmulleDelmulle

Grafisch: Stef Hamerlinck